16 sierpnia 2013
K +
98

Pomysłowa szafka na ręczniki...
1.1 tys.




24 kwietnia 2013
Nie masz miejsca na stół w kuchni? MAMY ROZWIĄZANIE!!!
492
30 kwietnia 2013

Najlepsze w wiośnie jest to...
373
01 czerwca 2013
Składniki:
- 1,2 kg mielonego mięsa wieprzowego;
- 1 czerstwa kajzerka;
- 1 cebula;
- 2 surowe jajka;
- 6 jajek ugotowanych na twardo;
- 2 łyżeczki soli;
- łyżeczka pieprzu;
- pół łyżeczki mielonej ostrej papryki;
- duża łyżka majeranku;
- łyżka oleju do zeszklenia cebuli;
- masło do smarowania formy;
- bułka tarta do obsypania formy ;

Mięso zmielić.Namoczoną i odciśniętą z wody kajzerkę również zmielić 
i dodać do mięsa. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na łyżce oleju. 
Nieco przestudzić. Dodać do mięsa. Do masy wbić dwa surowe jajka.
Dodać przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i sporo majeranku
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić na jednolitą masę
Przygotować formę do pieczenia: wysmarować ją masłem i obsypać tartą bułką.
Na dno formy wyłożyć około połowę mięsnej masy i pośrodku wzdłuż dłuższego 
boku zrobić lekkie wgłębienie łyżką. We wgłębieniu układać ugotowane na 
twardo jajka, wcześniej obcinając ich końcówki, aby ładnie dolegały do 
siebie. Na jajka nałożyć pozostałą część masy mięsnej 
dociskając ją dokładnie do brzegów i formując lekko półokrągłą (wypukłą) górę
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 80 minut
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, i po około 10 minutach zlać powstały 
podczas pieczenia płyn, pieczeń wyjąć z formy. 
233
01 sierpnia 2013
Składniki:
- 1 kalafior, 
- 1-2 łyżeczki serka kremowego, 
- ¼ szklanki startego parmezanu, 
- 1 ząbek czosnku, sprasowany, 
- ½ łyżeczki soli, 
- pieprz do smaku, 
- szczypior do dekoracji.

Kalafiora umyj, podziel na różyczki i ugotuj.
Ugotowany kalafior odcedź i jeszcze ciepły przełóż do blendera. Zmiksuj dokładnie.
Dodaj do kalafiora oba serki i przyprawy, oprócz szczypiorku. Ponownie włącz blender 
i zmiksuj składniki na gładką masę.
Gdy będziesz zadowolona z konsystencji i ze smaku pasty zaprzestaj miksowania.
Przełóż pastę do miseczki. Udekoruj szczypiorkiem i pieprzem. Możesz też skropić oliwą...
604
06 sierpnia 2013
Te warzywa sa najzdrowsze i mają niewiele kalorii...
2.2 tys.
2012 © Copyright www.wszystkookuchni.pl

[Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]




Wszelkie treści w serwisie są generowane przez użytkowników i właściciel portalu Wszystkookuchni.pl nie bierze za nie odpowiedzialności. Jeśli uważasz, ze dodane treści naruszają jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)