28 września 2013
K +
96

Przepis na kruche ciasteczka z kokosem i toffi...
1 tys.




16 listopada 2012

czekoladowa obudowa...
315
20 listopada 2012

podstawowa zasada...
421
28 lutego 2013

Taka suszarka na naczynia...
299
07 kwietnia 2013

Co powiecie o tej kuchni??
239
22 maja 2013
Składniki:
- 4 główki czosnku;
- 1/4 szklanki (60 ml) oliwy z oliwek;
- 6 łyżek (85 g) niesolonego masła;
- 4 pory, posiekane;
- 1 cebula, posiekana;
- 6 łyżek (45 g) mąki pszennej;
- 4 szklanki (950 ml) bulionu drobiowego;
- 1/3 szklanki (80 ml) wytrawnej sherry;
- 1 szklanka (235 ml) śmietany kremówki 30%;
- 1 łyżka soku z cytryny;
- sól do smaku;
- 1/4 łyżeczki świeżo mielonego białego pieprzu;
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku;

Z główek czosnku odciąć około 0,5 cm końcówki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym, 
pokropić oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 1 godzinę. 
Odstawić do ostygnięcia, a następnie każdy ząbek obrać (lub ścisnąć między 
kciukiem a palcem wskazującym i wycisnąć) i posiekać. W garnku, na wolnym 
ogniu roztopić masło. Dodać czosnek, pory i cebulę i zeszklić je, smażąc 
przez około 8 minut. Dodać mąkę i smażyć przez 10 minut, od czasu do czasu 
mieszając. Dodać gorący bulion i sherry i gotować przez 20 minut, od czasu 
do czasu mieszając. Odstawić do przestudzenia. Przestudzoną zupę partiami 
miksować w blenderze. Przelać do garnka i dodać śmietanę. Gotować na wolnym 
ogniu, aż zgęstnieje, przez około 10 minut. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. 
Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
348
2012 © Copyright www.wszystkookuchni.pl

[Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]




Wszelkie treści w serwisie są generowane przez użytkowników i właściciel portalu Wszystkookuchni.pl nie bierze za nie odpowiedzialności. Jeśli uważasz, ze dodane treści naruszają jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)