28 września 2013
K +
96

Przepis na kruche ciasteczka z kokosem i toffi...
1.1 tys.




16 września 2012

W piątek?...
710
25 października 2012
Sernik z konfiturą wiśniową...
1.3 tys.
26 listopada 2012

kuchnia to nie tylko...
686
16 stycznia 2013

 drink truskawkowy...
673
17 czerwca 2013
Składniki: 
- 50 dag makaronu spaghetti, 
- 10 – 15 dag chudego wędzonego boczku, 
- 3 – 4 żółtka jaj, 
- ćwierć litra śmietany kremówki lub tortowej, 
- ząbek czosnku, 
- szczypta rozmarynu, 
- parmezan (ewentualnie inny ser podobny w smaku), 
- oliwa, 
- sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: 

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kroimy boczek na cienkie plasterki 
i zrumieniamy go na patelni z użyciem oliwy. Następnie dodajemy połowę śmietany, 
posiekany drobno czosnek oraz rozmaryn i dusimy chwilę. Do śmietany, która nam 
została dodajemy żółtka i ser. Wszystko mieszamy i wlewamy na patelnię. 
Pilnujemy, aby nie zaczęło wrzeć, gdyż sos się nam zwarzy. Doprawiamy całość 
do smaku, łączymy sos z makaronem i podajemy. Smacznego!
1 tys.
2012 © Copyright www.wszystkookuchni.pl

[Regulamin] [Polityka Prywatności] [Reklama] [Kontakt] [O nas i Relacje Inwestorskie]




Wszelkie treści w serwisie są generowane przez użytkowników i właściciel portalu Wszystkookuchni.pl nie bierze za nie odpowiedzialności. Jeśli uważasz, ze dodane treści naruszają jakiekolwiek prawo (w tym prawa autorskie)